duminică, 10 ianuarie 2016

Deputatul liberal Carmen Hărău lansează în judeţul Hunedoara dezbaterea publică pe tema legiferării a 30% cotă de gen în reprezentarea politică.



Deputatul Carmen Hărău solicită sprijinul mass-media pentru informarea cetăţenilor în legătură cu campania lansată de PNL prin co-preşedintele Alina Gorghiu, respectiv legiferarea cotei de 30% reprezentare a genurilor în politică: 

„Este o acţiune pe care  noi liberalii dorim s-o promovăm fără culoare politică, pentru că genul (bărbătesc sau femeiesc) chiar nu are culoare politică!”


 Faptul că milităm pentru legiferarea cotei de 30% reprezentare a genurilor în politică este determinată de:

- abordarea socială românească discriminatorie şi profund misogină în ceea ce priveşte accesul şi valorizarea femeilor în politică.

- faptul că partidele politice, acţionând în selecţia candidaţilor fără deschiderea necesară în ceea ce priveşte şansa egală a cetăţenilor de a avea acces la demnităţi publice de orice nivel de reprezentare, încalcă art 16 alin 3 din Constituţia României.

- nevoia de reînprospătare a clasei politice facilitând accesul unor categorii altădată discriminate: femei, tineri, diaspora.

- rămânerea în urmă a României faţă de alte tări ale UE.

- constatatarea că femeile politician sunt, în general, mai conştiincioase, mai decente în exprimări, mai determinate să acţioneze onest pentru o politică adaptată intereselor cetăţenilor.

- buna practică europeană, în care 15 ţări au deja legiferate cote de reprezentare cuprinse între 30 şi 50 %.

Deputatul Carmen Hărău solicită tuturor hunedorenilor ca, în cazul în care au opinii şi observaţii pe tema legiferării cotelor de gen,  să le transmită pe adresa de e-mail cabinetharau@yahoo.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu